Wie ben ik?

 

Hallo!

Ik ben Janne De Rooze (°04/01/1995).

Ik woon sinds 2020 samen met mijn vriend Ewoud en kat Rosie in Oudenburg. Ik ben iemand die van uitdagingen houdt. Vanaf januari 2023 start ik als zelfstandig diëtist en tabakoloog in bijberoep in de groepspraktijk Mediburg te Oudenburg. Ik zal dit uitoefenen op zaterdagvoormiddag. Tijdens de week werk ik voltijds in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw te Brugge als groepstherapeut en tabakoloog. Ik werk daar sinds 2019 samen in topteam op de afdeling personen met een verslavingsproblematiek, voornamelijk alcohol- en/of medicatiemisbruik. Ik doe mijn job heel graag en hou van variatie. Mijn omgeving noemt mij graag een bezige bij. Ik ben in veel dingen geïnteresseerd maar vooral de dingen die te maken hebben met een gezonde levensstijl die zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam. 

 

Graag eten doe ik al van kleins af aan. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om te weten wat goed voor je is, zowel voor je lichaam als je geest. Vroeger was ik even de draad kwijt met voeding en at ik alles op zonder na te denken. Tot op een bepaald moment ik mij ervan bewust werd dat ik het anders wou, ik voelde mij niet goed met de manier waarop ik leefde. Op mijn 20ste heb ik mijn levensstijl aangepast, ik ben dus niet op dieet gegaan (al heb ik dat voordien wel al meerdere keren geprobeerd maar dat werkt dus niet), ik at wat ik graag at en at bovendien ook wat mijn lichaam en geest nodig had. Ik ben meer dan 30 kilogram afgevallen. Mijn focus lag niet op vermageren, wel op mij beter voelen. Vanuit die grote interesse in voeding heb ik de opleiding voedings- en dieetkunde gevolgd (2016-2019). Daarvoor volgde ik de opleiding toegepaste psychologie (2013-2016). Tot op vandaag de dag probeer ik nog steeds bewust te zijn van de dingen die ik doe en dus ook eet en drink. Dit is niet altijd makkelijk maar elke dag is een nieuwe dag, een dag vol leerervaringen. Ik heb bovendien een tarwe-intolerantie waardoor ik heel bewust met voeding omga. 

 

Niet alleen gezonde gevarieerde voeding is waardevol in mijn leven, ook actief zijn en bewegen past bij wie ik ben. Ik ga wekelijks sporten. Ik doe onder andere step aerobic, powerdance… en probeer regelmatig nieuwe dingen uit. Sinds kort geef ik zelf ook lessen zumba, supertof!

 

Het plaatje is bijna compleet. In 2021-2022 heb ik de opleiding tabakologie en rookstopbegeleiding gevolgd. Deze interesse is ontstaan vanuit mijn job binnen de verslavingszorg.  Zelf heb ik nooit gerookt maar mijn vriend rookte wel. Hij is sinds juli 2021 gestopt met roken en is tot op vandaag de dag nog steeds rookvrij. Ikzelf vind het zeker de moeite waard om samen met jullie op zoek te gaan naar een comfortabel rookvrij leven. Wie wil er zich nu niet fitter, aantrekkelijker en energieker voelen?!

 

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen!