Rookstopbegeleiding

 

Ben je er nog niet aan uit of je wel of niet wil stoppen met roken en/of vapen? Heb je vragen over de rookstopbegeleiding dan ben je zeker  welkom voor een extra woordje uitleg.

 

Je omgeving zegt dat je moet stoppen met roken maar zelf ben je er nog niet helemaal van overtuigd? Aarzel zeker niet om eens contact met mij op te nemen en samen gaan we op verkenning. 

 

Wil je stoppen met roken en/of vapen maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen of hoe je het kan volhouden? Kom eens langs dan gaan we samen op zoek. 

AANBOD - individuele begeleiding 

Samen gaan we op zoek naar hoe jij rook- en/of dampvrij door het leven kan. Samen gaan we stap per stap aan het werk met wat jij zelf ziet zitten. Net zoals ik van uitdagingen houd, zal het voor jou waarschijnlijk ook een uitdaging worden. Niets is onmogelijk! Samen gaan we ervoor!

Ik zet samen met jou in op drie componenten: 

  • Lichamelijke afhankelijkheid: Is het eerste wat je doet 's morgens een sigaret opsteken? 
  • Psychische afhankelijkheid: Is de sigaret je beste vriend bij emotionele, stressvolle situaties? Beloon je jezelf wel eens met een sigaret? Rook je als je eens niet weet wat gedaan? 
  • Gedragsafhankelijkheid: Bij een tas koffie hoort een sigaret, toch? Na het middagmaal smaakt een sigaret zoveel beter? De dag afsluiten met een sigaret, waarom ook niet? 

 

TARIEVEN - individuele begeleiding 

Je betaalt slechts een deel van de rookstopbegeleiding aan de tabakoloog, de rest betaalt de Vlaamse Overheid. Iedereen heeft recht op 48 punten per kalenderjaar waarbij 15 minuten gelijk staat aan 3 punten. Dit wil zeggen dat je per kalenderjaar recht hebt op 4 uur individuele begeleiding met per dag maximum 12 punten. 

 

Met verhoogde tegemoetkoming of < 21 jaar

1e consultatie (60 minuten)

€4 

12 punten

 

Vervolgconsultaties (+/- 30 minuten)

€1 per 15 minuten 

3 punten per 15 minuten

 

Zonder verhoogde tegemoetkoming

1e consultatie (60 minuten)

€30 

12 punten 

 

Vervolgconsultaties (+/- 30 minuten)

€7,5 per 15 minuten

3 punten per 15 minuten